Domeinnaam huren

Een domeinnaam huren. Een nieuwe trend die steeds populairder wordt. Het kopen van een domeinnaam kan een dure aangelegenheid zijn, en dan is het huren van een domeinnaam een aantrekkelijke optie B. Tenminste, bij DomainOccasions.com Bij ons is de huurprijs van een domeinnaam een vaste lage prijs en niet afhankelijk van de geschiedenis van de domeinnaam, lengte of uitstraling.

Huurprijs domeinnaam

Wat is de huurprijs van een domeinnaam? De verkoopprijs kan vrij makkelijk bepaald worden. Over de huurprijs van een domeinnaam kan je verschillende theorieën aanhouden, en ze zijn er die zeggen dat huren je een betere positie oplevert in Google. Wij delen deze mening niet per se. Wij ontkennen niet dat er domeinen zijn die een geschiedenis hebben. Maar zijn wel van mening dat SEO scores hoofdzakelijk beïnvloed worden door je eigen content en/of marketing strategie.

Maar de links dan?
Die zullen blijven verwijzen, zeker. En tijdens de termijn dat jij het domein huurt zullen de bezoekers ook op jouw pagina terechtkomen. Of deze bezoekers voor jouw van toegevoegde waarde zijn, dat is maar de vraag. Ook hier betekent dat de toekomstige content van belang is om deze bezoekers te voorzien van content die zij verwachten. En dus van waarde kunnen zijn voor jou. En voor wat betreft de SEO, daar is het aantal links niet alleen van belang. De waarde van deze links tellen ook mee. Je kan zelf onderzoeken of dit voor jouw het geval is en of dat een toegevoegde waarde is voor jou. Bij DomainOccasions is de uitkomst hiervan niet van invloed op de huurprijs.

Huurprijzen DomainOccasions

Wij hebben een vaste huurprijs voor alle domeinnamen, simpel en niet duur. Al zeggen wij het zelf.

We hebben een vaste huurprijs per maand, per jaar en per 2 jaar. Je kan domeinen huren met een minimale huurtermijn van 3 maand en maximaal 2 jaar. In de tabel vindt je onze prijzen per termijn. Via de productpagina kan je een offerte aanvragen voor een domein, na een aanvraag zullen wij contact opnemen om je aanvraag met je door te nemen.

Termijn:Totaal prijs:
Per maand*€ 29,95
3 Maand€ 79,-
6 Maand€ 159,-
Per jaar€ 319,-
Per 2 jaar€ 599,-
Prijzen incl. BTW | *Totaalprijs p/mnd

Domeinnaam alsnog kopen

Ben je in de korte periode dat je het domein in bezit hebt gehad toch gehecht geraakt aan de domeinnaam. Dan kan je bij DomainOccasions het domein alsnog overnemen. We zullen 75% van de reeds betaalde huur in mindering brengen op de verkoopprijs van het domein. Wanneer je besluit de domeinnaam alsnog te willen kopen kan je de uiteindelijke prijs berekenen. Je bekijkt de actuele verkoopprijs van de domeinnaam in de catalogus, berekent 75% van jouw reeds betaalde huurprijs. Deze kosten breng je in mindering op de verkoopprijs, en je hebt het bedrag wat er ongeveer op de factuur zal komen te staan bij overname na het huren.

3 Voorbeelden

Hieronder een 3-tal voorbeelden van domeinnamen die zich uitstekend lenen voor de verhuur. Het zijn namen die misschien niet logisch zijn om in bezit te hebben. Maar wel zeer interessant kunnen zijn om tijdelijk als landingspagina te hebben. Bijvoorbeeld voor een tijdelijk project of aankondiging van een feest.

Filters Sort
Domeinnaam:
Verkoopprijs:
Bekijk URL:
.nl
|
feest
|
huren van domein
|
tijdelijke domeinnaam
299,00 Incl. BTW
.nl
969,00 Incl. BTW
.nl
|
Domeinnaam
|
Korte domeinnaam
1.129,00 Incl. BTW

Hoe werkt het huren van een domeinnaam?

Bij het huren van een domeinnaam zal vanaf de afgesproken datum alle verkeer binnenkomen op jouw website. Wij stellen het domein zo in dat alles verwijst naar de door jouw opgegeven server, gedurende het termijn dat is afgesproken. Je wordt dus tijdelijk niet “volledig” eigenaar van het domein, maar ontvangt alleen al het verkeer dat de domeinnaam opvraagt. Deze verwijzing gebeurt middels een DNS verwijzing, en zal na de afgesproken datum weer komen te vervallen.

Moet ik als huurder iets doen?

In principe voor de verwijzing niet al zal er natuurlijk wel een website gebouwd moeten worden of klaarstaan op een server om het verkeer op te ontvangen. Je zult dus een hostingpartij moeten hebben met een hostingpakket om jouw site op te “hosten“.

Voor wat betreft het verwijzen via DNS hoef je niets te doen. Wij zullen de verwijzing moeten maken en dus zullen wij hier e.e.a. voor moeten instellen. Het kan zijn dat wij enkele gegevens nodig zijn om correct door te kunnen verwijzen. Wanneer je zelf niet thuis bent in servers kunnen wij en/of jouw hostingpartij je helpen om de DNS verwijzing correct te laten verlopen.